Skoda Vision C: Tsjechische visionair

Skoda Vision C
Skoda Vision CSkoda Vision CSkoda Vision CSkoda Vision CSkoda Vision CSkoda Vision CSkoda Vision C
Nog geen week geleden presenteerde Skoda de eerste beelden van de Vision C. Vandaag toont het merk z'n studiemodel in z'n geheel.

De Vision C, zoals z'n naam al doet vermoeden, geeft een idee van wat we in de toekomst van Skoda kunnen verwachten. De vijfdeurs coupé vertoont de nodige overeenkomsten met z'n familieleden uit de Volkswagen-groep maar het geheel ziet er al met al nog vrij onderscheidend uit.

De voorzijde heeft een brede grille met scherp getekende lichtunits. Uiteraard zijn ze voorzien van led-verlichting. Reken er maar op dat we een afgezwakte vorm van dit front in de toekomst tegenkomen op nieuwe Skoda's. De auto heeft zowel voor als achter een korte overhang en de voorruit ligt behoorlijk vlak, allemaal elementen die volgens Skoda later zullen terugkeren.

De handgrepen van de portieren zijn door de Skoda-ontwerpers verstopt. Wanneer je de handgreep indrukt, komt de deur een stukje naar voren en kan vervolgens geopend worden. Aan de achterzijde komen we de inmiddels bekende C-vormige lichtunits tegen die we op meer moderne Skoda's zien. De bovenzijde van de Vision C-lampen herbergt de verlichting, de onderzijde is voor de reflectoren.

Onder de kap houdt een 1.4 TSI zich schuil die zowel aardgas als benzine lust. Volgens Skoda ligt z'n topsnelheid op 214 km/h en verbruikt-ie in aardgas-modus 3,4 kilo CNG per 100 km/h, overeenkomstig met een CO2-uitstoot van 92 gram. Ook van het interieur is werk gemaakt. We zien vier individuele stoelen en iedere inzittende heeft de beschikking over een inklapbaar multimediascherm. Voor de bestuurder is een groot 3D-display geplaatst.

Binnenkort is de Vision C te bewonderen op de beursvloer van de Salon van Genève, die morgen z'n poorten opent.

PRIVATE LEASE Skoda

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.