Skoda Tudor studiemodel in Genève

Skoda Tudor
Skoda presenteert in Genève de Tudor. Het is een een studiemodel van een klassieke coupé, waarmee de Tsjechen willen laten zien hoe creatief ze zijn.

Skoda presenteert in Genève de Tudor, een studiemodel van een klassieke coupé, waarmee de ontwerpers van het Tsjechische merk kunnen laten zien hoe creatief ze zijn. Er zijn geen plannen om een dergelijke auto in productie te nemen.

De SkodaTudor is gebaseerd op het (verlaagde) onderstel van de Superb en de ontwerpers borduren in de vierpersoons coupé verder op de styling van de grootste Skoda. Zo komt de vormgeving van de voorkant van de Superb duidelijk terug in de Tudor, terwijl de knik aan de zijkant achter bij de Tudor nog geprononceerder is.
In het interieur zijn materialen verwerkt die eveneens uit de Superb stammen. De bestuurder kijkt op een dashboard met een horizontale strip van mat aluminium en op een instrumentenpaneel met zogenaamde 'chronograaf'-instrumenten. We zien steeds vaker een dergelijk ontwerp van het 'klokkenbord' in horloge-stijl, een beetje een trend die door Lexus met de IS 200 in gang is gezet.
Het onderstel van de voorwielaangedreven Tudor is niet alleen verlaagd, maar ook sportiever afgesteld. In het vooronder de 2,8-liter V6 met 193 pk, die samenwerkt met een handgeschakelde vijfbak. Uiteraard is het studiemodel uitgerust met ESP. Met al deze voorzieningen is de Tudor dan ook een auto waarmee je zó de weg op kunt, maar Skoda heeft geen plannen om de Tudor in productie te nemen. (Henny Hemmes)

PRIVATE LEASE Skoda