Skoda Atero in zijn volledigheid

'Rapid Coupé' beter belicht

Skoda Atero in zijn volledigheid
Begin deze maand konden we jullie de Skoda Atero al laten zien. Nu is het project van studenten bij Skoda beter getoond en krijgen we bovendien meer informatie.

26 stagiairs hebben volgens Skoda 1.700 besteed aan het bedenken en bouwen van deze Skoda Atero, een Skoda Rapid Spaceback omgetoverd tot coupé. De Atero meet 4,3 meter in de lengte en is voorzien van een aflopende daklijn. De B-stijl is verder naar achteren geplaatst en de C-stijl ligt stukken vlakker dan die van zijn hatchbackbroer. Bovendien zijn de achterdeuren verwijderd en zijn de aanwezige exemplaren verlengd. Daarnaast is de Atero aangekleed met luchtsleuven in de motorkap, stevige uitlaatpijpen en en achterspoiler.

Het uitlaatsysteem is afkomstig van de Octavia RS, maar dat lijkt ook de weinige technische wijziging te zijn. Onder de kap ligt namelijk een 125 pk sterke 1.4-liter metende TSI - gekoppeld aan een zeventraps DSG-transmissie, hier niet leverbaar, in ander markten weer wel. De Atero is op 18-inch lichtmetaal geparkeerd dat eveneens van grote broer Octavia afkomstig is. Achter de wielen houden zich geperforeerde remschijven schuil. Vanbinnen is een 1.800 watt krachtig audiosysteem gemonteerd bestaande uit 14 luidsprekers. Achterin ligt een subwoofer die 400-watt aan herrie kan laten klinken.

Ieder jaar laat Skoda zijn stagiairs een auto bouwen. Een voorgaande jaren hebben we de CitiJet en de Funstar al eens de revue zien passeren.

Video

Lezersreacties (65) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.