Skoda maakt winst ondanks stevig teruggelopen verkopen

Minimaal lichtpuntje in Nederland

Skoda  Kodiaq 1.4 TSI Greentech ACT Style

Ook Skoda heeft in het eerste halfjaar van 2020 een stevige klap gekregen. Het merk zag zijn verkopen de afgelopen zes maanden behoorlijk afnemen, maar toch heeft de Tsjechische fabrikant een positief bedrijfsresultaat behaald.

Het coronavirus gooide ook bij Skoda een volle hand roet in het eten. Het merk zag zijn verkopen in het eerste halfjaar van 2020 dalen tot 436.700 auto's, maar liefst 31,3 procent minder dan de 620.900 exemplaren die het merk in de eerste zes maanden van 2019 wist te slijten. De omzet liep terug naar €7,55 miljard, maar het bedrijfsresultaat dook met €288 miljoen toch niet in de rode cijfers.

In West-Europa liepen de verkopen de afgelopen zes maanden ten opzichte van het eerste halfjaar van 2019 met 23,1 procent terug tot 181.700 auto's. Rake klappen voor het merk, maar in China heeft Skoda het nog zwaarder te verduren gehad. De verkopen namen daar met bijna 39 procent af tot 77.400. Ook in Nederland zijn de verkopen van Skoda afgenomen. Er werden zo'n 20 procent minder Skoda's verkocht dan in het eerste halfjaar van 2019. Het marktaandeel nam gelijktijdig echter toe van 4,3 naar 5,2 procent. Volgens Skoda heeft het dat vooral aan de Kodiaq te danken.

 

PRIVATE LEASE Skoda

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.