'Skoda komt met RS-versie van EV'

Vooral uiterlijk vertoon

Skoda Vision E 'RS'
Skoda brengt in 2020 een elektrische SUV op de markt, een auto waarvan ook een RS-versie beschikbaar komt.

Dat blijkt uit berichtgeving van het Engelse Autocar, dat gesproken heeft met Alain Favey, hoofd van Skoda's verkoop- en marketingafdeling. Volgens Favey komt Skoda zo'n twee jaar na de lancering van de productieversie van de Vision E met een sportieve RS-smaak van die stekker-SUV.

Verwacht echter geen variant die de reguliere Vision E wat prestaties betreft zal wegblazen. Volgens Favey zal de RS-versie vooral een sportiever uiterlijk krijgen en een spannendere ervaring. Zet dus in op een RS-achtig pakket dat vooral bestaat uit uiterlijke aankleding en mogelijk een straffer afgesteld onderstel en mogelijk een directere stuurinrichting.

Het zal niet de eerste keer zijn dat Skoda zijn RS-badges plakt op een non-benzineversie. Zo zijn onder meer de Octavia en Fabia als RS met TDI-motoren geleverd en naar verluidt brengt Skoda straks van de Kodiaq eveneens een RS met zelfontbrander op de markt.

Vision E

Studiemodel Vision E werd in april 2017 aan de wereld voorgesteld. De van die concept-car afgeleide productieauto komt logischerwijs op het modulaire MEB-platform van de Volkswagen Groep te staan. De aandrijflijn bestond in het studiemodel uit twee elektromotoren, die samen goed waren voor een vermogen van 306 pk. De volledig elektrische actieradius zou zo'n 500 kilometer bedragen. Skoda is voornemens om omstreeks 2025 vijf volledig elektrische modellen in zijn gamma te hebben. De kwart van alle nieuw verkochte Skodas moet in 2025 een plug-in hybride óf een EV zijn.

PRIVATE LEASE Skoda

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.