Skoda Enyaq iV RS pakt record voor langste drift op ijs

Lekker glijden

Skoda Enyaq drift

Skoda heeft een bijzonder record gepakt met de Skoda Enyaq iV RS. De elektrische SUV maakte volgens Guinness World Records de langste onafgebroken drift op ijs ooit.

Records voor elektrische auto's hebben doorgaans iets te maken met lange afstanden rijden. Op 19 januari reed een Skoda Enyaq iV RS op het Zweedse meer Stortjärnen slechts zo'n 7,35 km, maar toch was dat goed voor een wereldrecord. De Enyaq legde die afstand namelijk volledig in een drift af. Het is daarmee volgens Guinness World Records de langste onafgebroken drift ooit op ijs. Skoda pakt er meteen twee records mee, want het is ook de langste onafgebroken drift ooit met een elektrische auto.

De Britse autojournalist Richard Meaden zat achter het stuur van de Skoda Enyaq en hield de auto maar liefst 15 minuten en 58 seconden in een drift. In die tijd legde hij 39 rondjes af op de ijsbaan op het bevroren meer, met snelheden tussen de 31 en 49 km/h. De Enyaq was helemaal standaard, op de banden na. Aan de voorkant waren banden met 600 5 mm lange noppen gemonteerd, om de achterwielen zaten exemplaren met 300 noppen van 2 mm. Het 299 pk sterke vierwielaangedreven topmodel van de Enyaq kon volgens Skoda met die banden perfect gecontroleerd in een drift worden gehouden. Het leverde leuke beelden op, zo zie je in onderstaande video.

Video

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.