Seat IBZ Concept is voorproefje Ibiza ST

Seat Ibiza IBZ Concept
Seat Ibiza IBZ ConceptSeat Ibiza IBZ ConceptSeat Ibiza IBZ ConceptSeat Ibiza IBZ ConceptSeat Ibiza IBZ ConceptSeat Ibiza IBZ ConceptSeat Ibiza IBZ ConceptSeat Ibiza IBZ ConceptSeat Ibiza IBZ ConceptSeat Ibiza IBZ ConceptSeat Ibiza IBZ ConceptSeat Ibiza IBZ ConceptVolkswagen Event IAA Frankfurt 2009: Seat Ibiza STVolkswagen Event IAA Frankfurt 2009: Seat Ibiza ST
Seat komt in 2010 met een stationwagon op basis van de Ibiza. Die Ibiza ST gaat de concurrentie aan met de Peugeot 207 SW en deze IBZ Concept is een voorproefje.
Eindelijk krijgt de Seat Cordoba Vario een opvolger. De compacte stationwagon waarmee het merk zo'n tien jaar geleden actief was in het B-segment reïncarneert in de Ibiza ST. Met de IBZ Concept laat Seat op de IAA in Frankfurt vast zien hoe het lijnenspel er uitziet. Luchtinlaten zoals ook de Ibiza Cupra die heeft, led-verlichting en 19 inch wielen met banden in de maat 235/35 geven de conceptcar een passend showuiterlijk. Dat geldt ook voor de knipperlichten in de buitenspiegels die eveneens gebruik maken van led-techniek. Net als de Seat Leon beschikt de IBZ Concept over achterportiergrepen die zijn weggewerkt in de zijruiten. De achterlichten met led-techniek gaan de productiefase waarschijnlijk niet halen. En dat geldt ook voor de uitlaateindstukken met hoekige vormen. Ook het dashboard in de IBZ heeft maar weinig met dat van de gewone Ibiza te maken. Een opvallend instrumentarium met analoge toerenteller en digitale snelheidsmeter en opvallende verlichting zorgen voor een flitsend interieur, in de Ibiza ST zal een gewoon dashboard met veel kunststof zitten. Waar het echt om gaat is natuurlijk de bagageruimte. Die meet 410 liter. Onder laadvloer is extra bergruimte. De lengte is 4,22 meter. Concurrentie voor de Ibiza ST komt van de Peugeot 207 SW, de Renault Clio Estate en de Skoda Fabia Combi.

PRIVATE LEASE Seat Ibiza

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (31) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum