'Scheveningen slechtst bereikbaar bij hitte'

Met de hond op het strand bij Scheveningen (ANP)
Op tropische dagen rukt half Nederland uit richting de stranden, en dat zorgt natuurlijk voor flink oplopende reistijden. Scheveningen spant de kroon als het om de 'tropische vertragingen' gaat.

Dat meldt Tom Tom. Het bedrijf heeft de in de afgelopen periode verzamelde data bekeken en op basis daarvan berekend op welke plekken de reistijd het meest toeneemt door alle badgasten.

Scheveningen is een plek die je op dat soort dagen het best kunt mijden. Normaal duurt het 16 minuten om van het Malieveld bij het strand te komen, maar op een tropische dag loopt dat in de piekuren op naar 57 minuten. Dat is een stijging van 245 procent. Buiten de piekuren (10-16 uur) is de gemiddelde vertraging nog altijd 156 procent.

Bloemendaal heeft de twijfelachtige eer de tweede plek op de lijst te krijgen. Daar is de vertraging in de piekuren 162 procent en gemiddeld 123 procent.

Nummer drie is Zandvoort (91%/50%), nummer vier is Renesse (42%/23%) en het Zuidstrand te Walcheren (41%/24%) completeert de top-5.

Lezersreacties (35) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.