RUF Bergmeister is lichtgewicht Porsche Speedster

Hommage

RUF Bergmeister
RUF BergmeisterRUF BergmeisterRUF BergmeisterRUF BergmeisterRUF BergmeisterRUF BergmeisterRUF BergmeisterRUF BergmeisterRUF BergmeisterRUF BergmeisterRUF BergmeisterRUF BergmeisterRUF BergmeisterRUF BergmeisterRUF BergmeisterRUF Bergmeister

De Porsche-adepten van het altijd spraakmakende RUF hebben in de vorm van de Bergmeister een wel heel bijzonder nieuw prototype gepresenteerd. De RUF Bergmeister is een heftig vertimmerde open Porsche 911 van de 993-generatie.

Het open gevaarte op deze foto's luistert officieel naar de naam Project RBS, al noemen de Porsche-fanaten van RUF hem ook Bergmeister. De RUF Bergmeister is een hommage aan onder meer de Porsche 909 Bergspyder, een open racer waarmee Porsche onder meer aan heuvelklimraces meedeed. Net als die 909 Bergspyder is de Bergmeister een open tweezitter die in het wit en groen is uitgevoerd, maar daar hebben we de gelijkenissen eigenlijk wel mee gehad.

De RUF Bergmeister is gebaseerd op de Porsche 911 van de 993-generatie, de laatste serie watergekoelde 911's. RUF heeft de 911 omgetoverd tot een speedster, compleet met een lage voorruit en een hoog achterdek. Net als bij de 909 Bergspyder waarnaar de auto verwijst zit er onderaan de achterzijde geen conventionele achterbumper.

De Bergmeister heeft moderne led-koplampen en verstopt onder meer de portiergrepen. Achterin ligt een geblazen 3.6 zescilinder boxermotor die 450 pk en 600 Nm opwekt. Die 450 pk gaat via een handgeschakelde zesbak naar de achteras. RUF geeft zijn creatie een sperdifferentieel, dry-sump-smering, een multilink achterophanging en 19-inch lichtmetalen wielen waar zich moderne remmerij achter schuilhoudt. ABS is van de partij. Om het gewicht zo laag mogelijk te houden is de complete carrosserie uit koolstofvezel vervaardigd.

Wat de plannen van RUF met de Bergmeister precies zijn, is niet helemaal duidelijk, maar een bijzonder model is het zeker.

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.