Rover gaat buiten zijn boekje

Rover 25
MG Rover heeft de hulp van mode-ontwerper Matthew Williamson ingeroepen om de 25 eens bijzonder aan te kleden. Rover noemt de 25 Art Car Concept zelf een 'nieuw Brits supermodel'.

MG Rover heeft de hulp van mode-ontwerper Matthew Williamson ingeroepen om de 25 eens bijzonder aan te kleden. Rover noemt de 25 Art Car Concept zelf een 'nieuw Brits supermodel'.

Tekst Henny Hemmes

We dachten dat rover te boek wil staan als een elegant merk, maar aan de Rover 25 Art Car Concept te zien, hebben we 't mis. Dít hebben we in jaren niet meer gezien.
Maar eerst ter zake: Rover introduceert het Monogram-programma, waarbij klanten hun nieuwe Rover naar eigen smaak kunnen bestellen. Ze kunnen kiezen uit speciale kleuren en bekledingscombinaties en uit speciale opties. Ter gelegenheid van de introductie van het Monogram-programma huurde MG Rover dus de mode-ontwerper Matthew Williamson in. 'Wie?' zult u denken. Williamson is in Engeland wereldberoemd omdat hij creaties heeft ontworpen die worden gedragen door Madonna, Elizabeth Hurley en fotomodel Kate Moss. Hij is door Rover zelfs aangesteld als creatief consultant en de 25 Art Car Concept is dus het eerste automode-ontwerp van zijn hand.
MG Rover zegt dat zijn 'onnavolgbare' stijl goed tot uitdrukking komt in de parelmoerkleur van de lak, die verloopt van goud naar roze. Dit 'subtiele kleurenschema komt op stoere wijze terug in het interieur,' aldus Rover.
Dé leerleverancier van de Engelse auto-industrie Connolly leverde het knalroze leer voor het stuur en de manchet van de pookknop. Diezelfde kleur komt terug in het dashboard en wordt gecombineerd met rood voor de stoelbekleding. Goedkleurige verf is gebruikt voor de bedieningsknoppen en de middenconsole. De deurpanelen, hemel en de binnenkanten van de raam- en deurstijlen zijn bekleed met Indiase zijde, terwijl de veiligheidsgordels zijn uitgevoerd in bordeaux-rood en ook de Aziatische tapijtjes op de vloer niet zijn vergeten. Voorlopig is de Art Car Concept nog uniek, maar je weet maar nooit of er klanten zijn die zoiets willen bestellen.
Met Rover komt het helemaal goed!