Roush pompt Ford Mustang op

Ford Mustang Roush RS3
Ford Mustang Roush RS3Ford Mustang Roush RS3Ford Mustang Roush RS3Ford Mustang Roush RS3Ford Mustang Roush RS3Ford Mustang Roush RS3Ford Mustang Roush RS3Ford Mustang Roush RS3
Het Amerikaanse Roush heeft een al even Amerikaanse coupé z'n werkplaats in gerold. Het betreft een Ford Mustang, die door de pk-adepten zomaar even wordt opgeschroefd tot 675 pk.

De nieuwe Mustang is inmiddels aan de wereld getoond, maar dat wil nog niet zeggen dat het gedaan is met de huidige generatie. Die moet nog even mee, en om z'n levensloop nog wat kleurrijker te maken, heeft Roush besloten om een exemplaar van z'n Stage 3-onderdelen te voorzien.

Volgens de tuner hebben z'n technici 'duizenden uren' in de ontwikkeling en fijnslijperij van de Mustang besteed, Roush schroeft z'n Performance Suspension System onder de Amerikaan en ook een set Ultra High Performance banden (Zeon RS3-S) ontbreekt niet onder de yank.

Een special 5.0-liter Aluminator blok, afkomstig van Ford Racing, is in de neus van de Amerikaan gelegd. Hoe rap de Mustang daarmee wordt is niet bekend, maar reken maar dat het met 675 pk wat acceleratie betreft wel snor zit.

Verder loopt Roush behoorlijk te koop met de extraatjes die het bedrijf in de muscle car monteert. Naast Recaro sportstoelen, speciale vloermatjes en wat emblemen in het interieur, wordt de Mustang voorzien van 20-inch lichtmetaal, een aangepast remsysteem, een speciaal uitlaatsysteem, verlichte instaplijsten, een enorme lap leer in het interieur, speciale stiksels, aluminium pedalen en een soort lamellen bij de achterste zijruiten.

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.