Rolls-Royce Ghost als sportieve Black Badge

De duistere kant van opulentie

Rolls-Royce Ghost Black Badge
Rolls-Royce Ghost Black BadgeRolls-Royce Ghost Black BadgeRolls-Royce Ghost Black BadgeRolls-Royce Ghost Black BadgeRolls-Royce Ghost Black BadgeRolls-Royce Ghost Black BadgeRolls-Royce Ghost Black BadgeRolls-Royce Ghost Black BadgeRolls-Royce Ghost Black BadgeRolls-Royce Ghost Black BadgeRolls-Royce Ghost Black BadgeRolls-Royce Ghost Black BadgeRolls-Royce Ghost Black BadgeRolls-Royce Ghost Black BadgeRolls-Royce Ghost Black BadgeRolls-Royce Ghost Black BadgeRolls-Royce Ghost Black BadgeRolls-Royce Ghost Black BadgeRolls-Royce Ghost Black BadgeRolls-Royce Ghost Black BadgeRolls-Royce Ghost Black Badge

Rolls-Royce dompelt de Ghost onder in de sinistere Black Badge-saus waar het eerder het glanzende chroom en de klassieke accenten van de Dawn, Wraith en Cullinan in verdronk. Dit is de Rolls-Royce Ghost Black Badge, een extra krachtige en sportievere variant van de Ghost.

Rolls-Royce staat traditioneel symbool voor het chicste dat de Engelse auto-industrie te bieden heeft en dus gaan de auto's van het merk met een veelal klassieke uitstraling hand in hand met talloze klassieke stijlelementen. Onder de noemer Black Badge trekt Rolls-Royce al die details van zijn auto's en om er een sportief karakter voor terug te geven.

De reguliere Ghost - alles is relatief - heeft een 6,75 liter V12 die 572 pk en 850 Nm levert. Absoluut niets om je voor te schamen, maar voor de nieuwe sportieve Black Badge-uitvoering injecteert Rolls-Royce die twaalfcilinder met extra kracht. De Ghost Black Badge is namelijk 600 pk en 900 Nm sterk. Met dat vermogen sleurt de 2.490 kilo wegende en 5,55 meter lange sedan zich in 4,7 tellen naar de 100 km/h. De topsnelheid is afgeregeld op 250 km/h.

Rolls-Royce Ghost Black Badge

Rolls-Royce Ghost Black Badge

Rolls-Royce lijkt als geen ander te beseffen dat het Black Badge-label enigszins wringt met zijn klassieke en chique DNA. Het merk noemt 'Black Badge' dan ook zijn alter ego en omschrijft het kleurrijk als 'de duistere kant van opulentie'. Hoewel je de Ghost Black Badge in maar liefst 44.000 kleuren kunt bestellen, kiest het gros van de Black Badge-klanten voor het donkere Black. Dat is dan ook de 'kleur' waarin Rolls-Royce de nieuwe Ghost Black Badge voorstelt. Leuk weetje: de laklagen van de Ghost Black Badge leggen maar liefst 45 kilo in de schaal. Heftig.

Rolls-Royce Ghost Black Badge

Rolls-Royce Ghost Black Badge

De Ghost Black Badge staat op 21-inch wielen die zijn opgebouwd uit 44 lagen koolstofvezel en heeft niet alleen minder glanzend chroom, maar ook een donkerder uitgevoerde grille met erop een evenzo sinister ogende Spirit of Ecstacy. Natuurlijk kun je ook voor de uitvoering van het interieur alle kanten op. Rolls-Royce biedt een enorme reeks materialen en kleurcombinaties, waaronder het blauwzwarte interieur dat je op deze platen zien.

Rolls-Royce Ghost Black Badge

Rolls-Royce Ghost Black Badge

Overigens geeft Rolls-Royce de Ghost Black Badge niet alleen meer vermogen, ook het onderstel is volgens het merk compleet anders gekalibreerd. Daarnaast zijn de schakeltijden van de automaat korter en reageert de auto directer op stuur- en gasinput. Extra potente remmerij is aanwezig om het gevaarte weer fatsoenlijk tot bedaren te brengen.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (7) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.