Rolls-Royce Dawn als Black Badge

Bijna 600 pk voor nobele krachtpatser

Rolls-Royce Dawn Black Badge
Rolls-Royce Dawn Black BadgeRolls-Royce Dawn Black BadgeRolls-Royce Dawn Black BadgeRolls-Royce Dawn Black BadgeRolls-Royce Dawn Black BadgeRolls-Royce Dawn Black BadgeRolls-Royce Dawn Black BadgeRolls-Royce Dawn Black BadgeRolls-Royce Dawn Black BadgeRolls-Royce Dawn Black Badge
Het Goodwood Festival of Speed is een Brits pk-festijn dat jaarlijks op een enorm aantal liefhebbers kan rekenen. Het is dan ook dit festival waar Rolls-Royce de sportversie van de Dawn presenteert: de Black Badge.

De Rolls-Royce Ghost en Wraith kennen we al als Black Badge en nu is ook de Dawn, de cabriolet van het stel, overgoten met de Black Badge-spieren. De regulier 563 pk en 780 Nm sterke 6,6-liter grote V12 is in de Black Badge goed voor een niet malse 593 pk en 840 Nm koppel. De 2.560 kilo wegende aangebrande aristrocraat dendert daarmee in 4,9 seconden naar een snelheid van 100 km/h.

De Dawn Black Badge krijgt naast meer vermogen ook een nieuw uitlaatsysteem. Het systeem laat met een druk op de knop een diepere brom horen dan gebruikelijk. Schakelen gaat middels een opnieuw afgestelde achttrapsautomaat. Ook het onderstel is nog even bekeken, de demping moet iets stugger zijn dan bij de reguliere Dawn.

Uiteraard is de kleur zwart het thema bij de Black Badge. Naast een zwart exterieur krijgt de Dawn Black Badge ook een zwart interieur mee, al zorgen oranje details voor enig contrast.

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.