Rijkswaterstaat introduceert nieuwe borden

Nieuwe verkeersborden
De veranderende maximumsnelheden op de snelwegen hebben flink wat consequenties. Om de automobilist te helpen in de soms onduidelijke situaties, worden er momenteel zelfs geheel nieuwe verkeersborden geplaatst.

De eerste reden voor de introductie van de nieuwe verkeersborden heeft met de algemene regelgeving te maken, meldt woordvoerder Esther de Graaf van Rijkswaterstaat: "Voorheen was de officiële maximumsnelheid op de Nederlandse wegen 120 km/h. Maar per 1 september is dat 130 km/h. En dus plaatsen we op dit moment borden die een maximumsnelheid van 120 km/h aangeven. Voorheen waren die niet nodig, maar nu is zo'n traject dus een uitzonderingssituatie."
Maar er is nog een reden voor nieuwe borden, aldus De Graaf: "Je ziet op de nieuwe borden ook een witte bies op bijvoorbeeld de buitenste ring. We hebben voor dat ontwerp gekozen omdat de borden dan beter te lezen zijn voor mensen die kleurenblind zijn."
De verandering naar een landelijke maximumsnelheid van 130 km/h op de snelweg vindt in principe per 1 september plaats, maar het is natuurlijk onmogelijk om alle nieuwe borden de nacht daarvoor te plaatsen. Vandaar dat Rijkswaterstaat nu al bezig is om de borden waar nodig neer te zetten.

Lezersreacties (58) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.