Reorganisatie bij Smart

ForMore komt niet, Roadster verdwijnt

Reorganisatie bij Smart
Moederconcern DaimlerChrysler heeft een concept bekendgemaakt wat er gaat gebeuren om het verliesgevende Smart van de ondergang te behoeden. Mensen en modellen gaan verdwijnen.
Moederconcern DaimlerChrysler heeft een concept bekendgemaakt wat er gaat gebeuren om het verliesgevende Smart van de ondergang te behoeden. Mensen en modellen gaan verdwijnen. De belangrijkste maatregelen zijn dat er personeel gaat verdwijnen, de ForMore SUV definitief is afgeschoten en dat de Roadster nog tot het eind van het jaar gebouwd gaat worden. Daarna stopt de productie van de sportauto. Met het restructureringsplan wil DaimlerChrysler Smart in 2007 naar een break-even punt brengen. De komende 2 jaar moeten de vaste kosten van Smart met 30 procent omlaag. De productiviteit zal omhoog moeten.
Opmerkelijk is dat de samenwerking met Mitsubishi, die is begonnen bij de ontwikkeling van de ForFour, zal worden voortgezet. In Duitsland wordt de vierzits Smart ook bij Mercedes-dealers neergezet om de verkoop te bevorderen.
Hoeveel mensen er bij Smart zullen verdwijnen is nog niet bekend. Wel heeft DaimlerChrysler toegezegd dat er een sociaal plan wordt gemaakt. Voor de reorganisatie bij Smart heeft DaimlerChrysler 1,2 miljard euro uitgetrokken.
Smart komt wel met een opvolger van de ForTwo. Het huidige model heeft veel moeite om door de typegoedkeuring in de VS te komen. Het nieuwe model zou daar probleemloos moeten worden verkocht. De 3-cilinder benzinemotor die voor het nieuwe model gaat worden gebruikt, zal ook met andere merken worden gedeeld.
De komende weken wordt het restructureringsplan verder uitgewerkt. Aan het einde van de maand wordt het definitieve plan gepresenteerd.

PRIVATE LEASE Smart