Renault Mégane RS in beeld verschenen

Franse spierbundel verliest camouflage

Renault Mégane RS
Vorige week stuurde niemand minder dan F1-coureur Nico Hülkenberg al een ingepakte Mégane RS door Monaco. Vandaag zien we de topversie van de Franse C-segmenter voorbijkomen met zonder camouflage.

De Mégane RS die Renault onlangs in Monaco liet zien, was nog flink ingepakt. Een onthulling van het stickerloze productiemodel staat pas voor later dit jaar gepland, maar dankzij een alert Frans forum zien we nu de achterkant in volle glorie. Ook kunnen we voor het eerst een blik werpen op het interieur.

We zien de achterzijde van de Mégane RS compleet vrij van camouflagemateriaal. Opnieuw is de stevige bumperpartij aan de achterzijde zichtbaar. We kunnen nu ook het interieur van de Mégane RS goed zien. Het is voorzien van sportieve elementen als alcantara bekleding op de (sport-)stoelen en op het stuurwiel, rode stiksels en een rode streep op het stuurwiel die de stand van het stuur aangeeft.

Technische specificaties zijn nog niet bekend. Wel weten we dat de Mégane RS voor het eerst zowel met handgeschakelde zesbak als met een automatische transmissie met dubbele koppeling beschikbaar komt. In z'n meest recente vorm schopte de Mégane RS het tot 275 pk. We gokken dat opnieuw een geblazen 1,8-liter grote viercilinder verantwoordelijk zal zijn voor de aandrijving. In de dit jaar gepresenteerde Alpine A110 ligt een 252 pk en 320 Nm sterke 1,8-liter grote turbomotor. Mocht dit het hart zijn dat in de Mégane gemonteerd wordt, dan zal hij in de RS waarschijnlijk meer kracht leveren.

De nieuwe Renault Mégane RS beleeft op 12 september 2017 zijn wereldpremière tijdens de IAA van Frankfurt. De verkoop start in het eerste kwartaal van 2018.

PRIVATE LEASE Renault Mégane

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.