Renault integreert navigatie van Waze in infotainment

Populair alternatief

Waze Renault navigatie

Met honderden miljoenen downloads wereldwijd is Waze één van de populairste navigatieapps ooit. Je kunt hem natuurlijk gebruiken op je telefoon of op Android Auto of Apple CarPlay, maar bij Renault wordt de app nu ook beschikbaar in het eigen infotainment.

Wie niet via het af fabriek navigatiesysteem van een auto wil navigeren of überhaupt geen navigatiesysteem heeft, kan uit diverse apps kiezen om via de telefoon te navigeren. Ook kun je in Android Auto en Apple CarPlay diverse navigatieapps installeren. Renault maakt het nu mogelijk om direct vanuit het OpenR Link-infotainment met Waze te navigeren.

Eén van de voordelen van Waze is dat het live verkeersinformatie gebruikt om de route die je rijdt zo optimaal mogelijk te houden. Dat is tegenwoordig op zich verre van uitzonderlijk, maar bij Waze wordt er volop gebruikgemaakt van actieve feedback van gebruikers. Dat moet tot een zo nauwkeurig mogelijk routebegeleiding leiden. Renault verwacht er dan ook veel van: "We zijn ervan overtuigd dat Waze-gebruikers deze nieuwe functie zullen waarderen als zij in de Renault Austral of Megane E-Tech Electric rijden." Je hoeft er geen smartphone voor aan te sluiten om hem te kunnen gebruiken. De Waze-app wordt volgend jaar uitgerold naar OpenR Link in de genoemde modellen en is gratis te installeren.

PRIVATE LEASE Renault

Lezersreacties (35) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.