Reid Bigland nieuwe baas Alfa Romeo en Maserati

Amerika-kenner vervangt Harald Wester

Bigland
Harald Wester, die ruim zes jaar aan het roer van Alfa Romeo en Maserati stond, wordt vervangen door de Canadees Reid Bigland. Na een aantal tegenvallers voor beide merken moet Bigland de merken verder helpen.

Bigland, momenteel al bezig als hoofd van de Amerikaanse verkoopafdeling van Fiat Chrysler Automobiles, krijgt daarnaast de verantwoordelijkheid over Alfa Romeo, Maserati en Abarth. De afgelopen jaren werden onder leiding van de huidige topman, Harald Wester, onder andere de Alfa Romeo Guilia en de Maserati Levante ontwikkeld. Hoewel de Duitser door FCA-baas Marchionne in een officieel statement geprezen wordt voor wat hij op poten heeft gezet, verliep niet alles vlekkeloos. Zo liepen de onthulling en verkoopstart van zowel de Giulia als de Levante vertraging op.

Bigland moet ervoor zorgen dat de toekomst wat voorspoediger verloopt. Zijn ervaring met de Amerikaanse markt biedt volgens Marchionne hoop dat onder Biglands leiding Alfa Romeo en Maserati daar successen kunnen boeken. Harald Wester blijft bij FCA werkzaam als Chief Technology Officer en als lid van de raad van bestuur.Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.