Recordpoging Volkswagen Jetta uitgesteld

Transmissieprobleem gooien roet in het eten

Volkswagen Jetta Bonneville
Volkswagen zou tijdens de Bonneville Speed Week een recordpoging doen met een flink opgefokte Jetta. Door technische problemen moest die echter worden uitgesteld.

Volkswagen zou met een heftig aangepaste Jetta op de zoutvlakte van Bonneville een snelheidsrecord proberen te vestigen. Dat feestje is helaas niet doorgegaan, zo blijkt uit berichtgeving van het Amerikaanse Jalopnik. De auto zou te kampen hebben gehad met een transmissieprobleem en dat heeft Volkswagen ertoe bewogen de recordpoging uit te stellen. Volkswagen gaat in september terug naar Bonneville voor een nieuwe poging.

Volkswagen had een Jetta GLI, in feite de GTI-versie van de Jetta, als basis genomen voor de recordpoging, een auto met een heftig aangepaste 2.0 TSI onder de kap. Die krachtbron moest in deze aangepaste Jetta volgens Volkswagen goed zijn voor meer dan 500 pk. Volkswagen zegt minimaal een snelheid van 335,5 km/h te willen halen. Daarmee moet de Jetta de snelste auto in de BGC-G-klasse op de zoutvlakte worden.

Volkswagen spreekt van een cW-waarde van 0,27, een aangepast onderstel, speciale wielen en een sperdifferentieel. Het interieur is gestript en voorzien van zaken als een rolkooi en een brandblusser. Achter op de auto zijn parachutes gemonteerd om de auto tot stilstand te brengen.

Lezersreacties (60) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.