Rechter weigert langer voorarrest Ghosn

Aanklagers kunnen nog in beroep gaan

Carlos Ghosn Nissan

Een Japanse rechter heeft een verzoek van aanklagers om het voorarrest van de gevallen autobaas Carlos Ghosn te verlengen afgewezen. De Fransman zit al sinds half november vast op verdenking van belastingfraude als topman van Nissan.

De beslissing van de rechter betekent niet dat Ghosn nu meteen vrijkomt. De aanklagers kunnen nog in beroep of een andere aanklacht tegen hem indienen. Bovendien moet de rechter nog een verzoek om vrijlating op borgtocht goedkeuren. Als dat gebeurt, zou hij vrijdag kunnen vrijkomen, zeiden Ghosns advocaten.

De arrestatie van Ghosn heeft tot spanningen geleid binnen de alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi. Nissan en Mitsubishi ontsloegen Ghosn, terwijl Renault eerst bewijzen wil zien van zijn misdaden. Volgens geruchten wil Nissan de situatie gebruiken om de verhoudingen binnen de alliantie gelijk te trekken. De Japanners vinden dat Renault te veel te zeggen heeft binnen het samenwerkingsverband.

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.