RDW onderzoekt 'ondeugdelijke' bemiddelingswebsites

Doe het altijd bij de RDW zelf

Audi klanten verkoop Duits showroom proefrit

Bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) komen meldingen binnen over louche bemiddelingswebsites die klanten bedriegen. De RDW is een onderzoek gestart om uiteindelijk maatregelen te kunnen nemen.

De bemiddelingswebsites bieden diensten aan waarbij autobezitters een vervangend kentekenbewijs of nieuwe tenaamstellingscode kunnen aanvragen. Volgens de RDW zijn de kosten bij dergelijke partijen fors hoger. Die bedrijven vragen namelijk een extra bedrag voor hun diensten dat bovenop het tarief van de RDW komt. Klanten zijn bij een dergelijke website dus sowieso meer geld kwijt.

Daarbij zijn er meerdere meldingen van gedupeerden die niet tijdig hun betaalde producten krijgen. In sommige gevallen zien voertuigeigenaren zelfs helemaal geen tenaamstellingscode of kentekencard verschijnen. Het is dan echter niet mogelijk om bij de RDW aan te kloppen met een klacht, want de bemiddelingswebsites zijn niet bij de rijksdienst aangesloten. Daarom is het slim om dergelijke producten altijd bij de RDW zelf aan te vragen en de bemiddelingswebsites links te laten liggen. Daar kost het nooit meer dan € 1,00 om een tenaamstellingscode of € 31,50 om een nieuwe kentekencard aan te vragen.

Om vervolgstappen te kunnen zetten, is de RDW nu een onderzoek gestart naar de louche websites.

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.