'Ram komt met kleinere elektrische pick-up'

Interessant voor Europa

RAM 1500 Revolution concept

Ook Ram gaat aan de elektrische pick-up en wel met de onlangs deels onthulde Ram 1500 EV. Die elektrische tegenhanger van de 1500 krijgt waarschijnlijk gezelschap van een kleiner broertje. Een pick-up die wat formaat betreft nog wat interessanter is voor de Europese markt.

In rap tempo gaan ook Amerikaanse pick-ups aan de elektrische aandrijving. Bij Ram is de 1500 EV de eerste, dat is een regelrechte concurrent voor pick-ups als de Ford F-150 Lightning en de Chevrolet Silverado EV. Het populairste formaat pick-up is dus bij de grote Amerikaanse drie fabrikanten al elektrisch behandeld, maar er zijn plannen om ook een slagje kleiner elektrisch te gaan. Zo lijkt Ford aan een kleine broer van de F-150 Lightning te werken en nu ziet het er ook naar uit dat Ram met een compactere elektrische pick-up komt.

Enkele Amerikaanse Ram-dealers verklaren aan Autonews dat ze onlangs al een blik mochten werpen op de conceptauto die op die kleinere elektrische pick-up vooruitblikt. Eén ervan zegt dat het studiemodel hem doet denken aan de hierboven afgebeelde Ram 1500 Revolution Concept. Hoewel dat een voorbode van de Ram 1500 EV was, bleek de productieversie wat traditioneler gelijnd te zijn. Mogelijk wordt de kleinere Ram dus - net als de 1500 Revolution Concept - wat extravaganter. Een andere dealer zegt dat het een 'stijlvol alternatief' wordt voor 'iemand die geen grote pick-up nodig heeft'.

Waarom deze aandacht voor een voorlopig vooral heel Amerikaans feestje? Nou, Ram komt mogelijk naar Europa en daar lijkt een kleinere elektrische pick-up perfect bij te passen. Waarschijnlijk krijgen we de conceptversie dit jaar nog te zien.

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.