Racegenen: Maserati GranTurismo MC Stradale

Maserati GranTurismo MC Stradale
Maserati maakt met de Trofeo GranTurismo al weer enige tijd furore op de circuits. Nu verschijnt er ook een straatvariant van die raceauto.
Dit is de primeur van Maserati op de komende Autosalon van Parijs. Het beestje heet GranTurismo MC Stradale en is rechtstreeks afleid van de Trofeo-raceauto en de GT4-racers. De MC Stradale gebruikt de aerodynamica van de raceauto's en de V8 is opgepompt tot 450 pk. Dat is flink meer dan de 405 pk van het standaard model en ook nog een schepje boven het vermogen van 440 pk van de S-versie. Maserati claimt dat de MC Stradale ondanks het hogere vermogen niet meer brandstof verbruikt – hoe krijgen ze het voor elkaar...? Over prestaties wordt nog niet gerept, alleen zegt Maserati dat de handelingseigenschappen flink zijn verbeterd en dat hij door de 300 km/u grens gaat. De MC Stradale bestaat omdat 'er vraag was naar een GranTurismo die de behoeften van de openbare weg weet te combineren met sportieve uitspattingen'. Lekker tekeergaan op het circuit dus, en daarna gewoon via de openbare weg rustig naar huis tuffen.

Lezersreacties (24) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.