Race-Mégane binnenkort aan de start

Mégane Renault Sport
Op de Autosalon van Parijs laat Renault de spectaculaire Mégane Renault Sport zien. Volgend jaar wordt met deze auto een Europese merkenklasse opgezet.

Op de Autosalon van Parijs laat Renault de spectaculaire Mégane Renault Sport zien. Volgend jaar wordt met deze auto een Europese merkenklasse opgezet.

Het uiterlijk van de Mégane Renault Sport is gebaseerd op de 3-deurs Renault Mégane. Daar houdt meteen elke vergelijking met de burgerversie op. Zo ligt de koolstofvezel carrosserie 10 cm lager dan die van de normale Mégane. Ook de enorme breedte van 1,91 meter en de diffusor aan de achterzijde kom je bij de straat-Mégane niet tegen.
Met de Mégane Renault Sport breekt Renault met een traditie. In tegenstelling tot andere racers, zoals de Renault 5 Turbo, 21 Turbo en de Clio V6 komt er van de race-Mégane zeker geen straatversie.
Achterin de Mégane Renault Sport ligt een 3,5-liter V6 die is gebaseerd op de krachtbron uit de Vel Satis. In deze Mégane levert hij echter 320 pk en een maximum koppel van 390 Nm. Renault belooft dat de 950 kilo licht racewagen sneller kan dan 250 km/u.
De aankoopkosten van de raceauto wil Renault onder de 100.000 euro houden. De kosten voor een raceseizoen schat de Franse fabrikant op 180.000 euro. Renault Sport denkt dat er komend voorjaar 30 van deze Méganes aan de start zullen staan van de 'World Series by Renault'; dat kampioenschap omvat 8 races waarvan er zeker eentje in Zandvoort zal worden verreden.

PRIVATE LEASE Renault Mégane

Gerelateerde forumtopics