Puritalia 427 is Italiaans eerbetoon aan Shelby

Puritalia 427
Puritalia 427Puritalia 427Puritalia 427Puritalia 427Puritalia 427Puritalia 427
Italië heeft er een nieuw sportwagenmerk bij. Puritalia, zoals de ambitieuze oprichters hun kindje hebben gedoopt, heeft met de 427 een heus eerbetoon aan de Shelby sportwagens in huis.

Het Napolitaanse Puritalia heeft als motto 'als je erover kunt dromen, dan kunnen wij het bouwen'. Het merkje bouwt al z'n auto's met de hand en de klant heeft veel invloed op de creatie die uiteindelijk uit de fabriek komt rollen.

Onder de kap ligt - heel toepasselijk voor een eerbetoon aan Shelby - een 5,0-liter V8 uit de rekken van Ford. De basisversie is goed voor 455 pk. Wie dat niet genoeg vindt, kan kiezen voor een Supercharged-versie met een vermogen van 605 pk. De auto heeft de beschikking over een handgeschakelde zesbak.

De 427 heeft een body van koolstofvezel en mede daardoor blijft het gewicht beperkt tot 1.150 kg. De remmen zijn van Brembo. Wat dit fraais mag kosten, is vooralsnog niet bekend.

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.