Prijzen vernieuwde Kia Picanto bekend

Vanaf minder dan 15 mille

Kia Picanto
Kia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia Picanto

Benieuwd welke bedragen je moet neertellen voor de vernieuwde Kia Picanto? Dan hebben we goed nieuws. De Nederlandse importeur heeft namelijk de prijzen van de gefacelifte Picanto vrijgegeven.

In juni stelde Kia de vernieuwde Picanto aan de wereld voor. De gefacelifte hatchback kreeg niet alleen een vernieuwde snuit en een gemoderniseerde achterkant aangemeten, maar maakte ook kennis met twee volledig nieuwe motoren. Zo wordt de oude 100 pk sterke 1.0 vervangen door een compleet nieuwe 1.0 T-GDI van de Smartstream-generatie, een machine die net als het blok dat hij vervangt 100 pk levert. Wie met minder vermogen genoegen neemt, kan bij Kia de Picanto met 67 pk sterke 1.0 DPi bestellen. Die atmosferische 1.0 is voor het eerst te krijgen met een AMT-transmissie, een gerobotiseerde handbak die onderaan de streep een stuk goedkoper is dan een reguliere automaat. Wel moet je voor die versnellingsbak bijbetalen, want een handgeschakelde vijfbak is standaard.

Niet alleen vanbuiten en op technisch vlak werd de Kia Picanto herzien, ook het binnenste van de compacte Koreaan werd opgefrist. Zo heeft Kia naar eigen zeggen het materiaalgebruik verbeterd. Interessanter is de komst van een nieuw 8-inch scherm dat bij het optionele navigatiesysteem hoort. Tussen de klokken plaatst Kia een nieuw 4,2-inch display waarop belangrijke informatie kan worden weergegeven. De Picanto is daarnaast als vier- en als vijfzitter te krijgen.

Uitrusting

Kia levert de Picanto in diverse uitvoeringen. De instapper heet ComfortLine, een versie die standaard over zaken beschikt als een DAB+-radio met Bluetooth-connctiviteit en stuurwielbediening, airco, cruisecontrol, een snelheidsbegrenzer en elektrisch bedienbare ruiten voor zowel de inzittenden voorin als achterin. Ook zijn automatische verlichting en het digitale display tussen de klokken standaard. Andere uitvoeringen: de DynamicLine, DynamicPlusLine, de sportief aangeklede GT-Line en de met avontuurlijke designelementen overgoten X-Line.

Prijzen

De vanafprijs van de nieuwe Kia Picanto is vastgesteld op €14.695. Dat bedrag is voor de Picanto 1.0 DPi uitgevoerd als ComfortLine. Het gaat om de handgeschakelde versie met vier zitplekken. De Picanto met deze motorisering liever met de nieuwe AMT-transmissie? Reken dan op een bedrag van €15.695. De 100 pk sterke T-GDI is voorbehouden aan de GT-Line en X-Line, die standaard als vijfzitter zijn uitgevoerd. De vanafprijs van beide versies ligt op €20.995. Bestellen kan per direct.

 

PRIVATE LEASE Kia Picanto

Arval
Kia Picanto 1.0 DPi ComfortLine 4-zits (5D/5H)
€ 267
 
DirectLease
Kia Picanto 1.0 DPi ComfortLine 4-zits (5D/5H)
€ 299
 
Kia
Kia Picanto 1.0 DPi ComfortLine 4-zits (5D/5H)
€ 304
 
Leaseplan
Kia Picanto 1.0 DPi DynamicLine 4-zits (5D/5H)
€ 344
 
Alphabet
Kia Picanto 1.0 DPi DynamicPlusLine 4-zits (5D/5H)
€ 349
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (29) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.