Prijsstijging Nissan GT-R

Tot 27 mille duurder

Nissan GT-R Nismo 2020
Nissan GT-R Nismo 2020Nissan GT-R Nismo 2020Nissan GT-R Nismo 2020Nissan GT-R Track EditionNissan GT-R Track EditionNissan GT-R Track EditionNissan GT-R Track EditionNissan GT-R Track EditionNissan GT-R Track Edition

Nissan ziet zich genoodzaakt de prijskaartjes van de nog altijd indrukwekkende GT-R om belastingtechnische redenen te verhogen. De Japanse spierbundel wordt tot een ruime 27 mille duurder.

De Nissan GT-R is een van de oudste modellen die je momenteel in Nederland kunt kopen. Het absolute uithangbord van Nissans technische capaciteiten is met geboortejaar 2007 zelfs nog ouder dan de eveneens op leeftijd rakende 370Z die twee jaar later op de Nederlandse automarkt verscheen. Nissan doet zijn best de GT-R door middel van modeljaarupdates actueel te houden, maar ziet zich zo nu en dan ook genoodzaakt de prijs van de supercar op te drijven. Zo ook nu.

Nagenoeg het gehele leveringsgamma van de GT-R wordt enkele duizenden euro's duurder. Zo staat de 'basisversie' Pure vanaf heden vanaf € 179.525 in de Nederlandse orderboeken en daarmee ligt de instapprijs van de GT-R voortaan € 4.625 hoger, een procentuele toename van 2,7 procent. Ook de prijs van de GT-R Black Edition neemt met een vergelijkbaar bedrag toe en ligt nu op € 183.225. De GT-R Prestige wisselt voortaan vanaf € 185.725 van eigenaar.

De GT-R Track Edition neemt met zijn nieuwe prijskaartje van € 197.825  steviger in prijs toe (+ € 7.625), maar de heftigste prijstoename heeft betrekking op de absolute topper van het GT-R-gamma: de GT-R Nismo. Deze ultieme GT-R wisselt vanaf nu vanaf € 290.661 van eigenaar. Daarmee is -ie dik € 27.200 duurder dan voorheen en onderaan de streep maar liefst € 111.136 duurder dan de basisversie.

Nismo

De stevige prijsstijging van de Nismo-versie houdt verband met de modeljaarupdate van die versie die vorig jaar in New York werd gepresenteerd. Aan het vermogen van de 600 pk sterke 3,8-liter biturbo V6, die in de reguliere GT-R's overigens 570 pk levert, werd niet gesleuteld. Wel paste Nissan onder meer de turbo's aan en werd de software van de zestraps automaat herzien. De GT-R Nismo profiteerde van een nieuw titanium uitlaatsysteem, vers 20-inch lichtmetaal en door de koolstofvezel delen van de koets tegen het licht te houden, viel de GT-R Nismo zo'n dertig kilo af.

Lezersreacties (35) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.