Modeljaarupdate voor Nissan GT-R Nismo

Perfectioneren

Nissan GT-R Nismo 2020
Nissan GT-R Nismo 2020Nissan GT-R Nismo 2020Nissan GT-R Nismo 2020Nissan GT-R Nismo 2020Nissan GT-R Nismo 2020Nissan GT-R Nismo 2020Nissan GT-R Nismo 2020Nissan GT-R Nismo 2020Nissan GT-R Nismo 2020Nissan GT-R Nismo 2020Nissan GT-R Nismo 2020Nissan GT-R Nismo 2020Nissan GT-R Nismo 2020Nissan GT-R Nismo 2020Nissan GT-R Nismo 2020Nissan GT-R Nismo 2020Nissan GT-R Nismo 2020Nissan GT-R Nismo 2020Nissan GT-R Nismo 2020

Jawel, het is klaarblijkelijk weer tijd voor een modeljaar-update van de GT-R. Op de beursvloer van de New York International Auto Show zet Nissan namelijk de GT-R Nismo van modeljaar 2020.

De GT-R is één van die auto's die jaarlijks bij de kladden worden gegrepen. Nissan perfectioneert zijn nog altijd bloedsnelle coupé door de jaren heen voortdurend en nu is de GT-R Nismo klaargestoomd voor 2020. Zoals altijd moet je de nieuwigheden op detailniveau zoeken.

Aan de 3,8-liter biturbo V6 die in de neus van de GT-R Nismo ligt, wordt niet gesleuteld en dat betekent dat die machine gewoon weer een indrukwekkende 600 pk opwekt. Nissan past de software van de zestraps automaat met dubbele koppeling aan en neemt ook de turbines van de turbo's onder de loep. Die laatste hebben nu minder schoepen dan voorheen. Ook nieuw: een uit titanium vervaardigd uitlaatsysteem. Vanbuiten is de vernieuwde GT-R Nismo onder andere te herkennen aan de nieuwe voorschermen, exemplaren met luchtopeningen zoals we die kennen van de GT-R GT3. Ook een herkenningspunt zijn de nieuwe 20-inch lichtmetalen wielen.

Anders nieuws komt in de vorm van een gewichtsreductie. De uit koolstofvezel vervaardigde delen van de auto zijn nog eens tegen het licht gehouden en zijn waar nodig, bijna in letterlijke zin, bijgeschaafd. In totaal verliest de GT-R 30 kilo aan gewicht, en dat is een prestatie op zich. Nissan zegt dat ook het onderstel verder is verfijnd en dat het rondom grotere koolstofkeramische remschijven monteert. Hoe lang Nissan het nog volhoudt met de GT-R? Dat is nog even afwachten, maar het lijkt erop dat de Japanners altijd wel iets vinden om het model verder fijn te slijpen.

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.