Nissan GT-R aangescherpt in New York

Nieuw interieur én 570 pk voor beest uit Japan

Nissan GT-R aangescherpt in New York
Nissan GT-R aangescherpt in New YorkNissan GT-R aangescherpt in New YorkNissan GT-R aangescherpt in New YorkNissan GT-R aangescherpt in New YorkNissan GT-R aangescherpt in New York
Wie dacht dat het zo langzamerhand wel gedaan was met de krachtupgrades voor de Nissan GT-R heeft het mis. Nissan heeft zijn supercar een opnieuw naar een hoger plan getild.

In New York staat een aangescherpte GT-R op de stand van Nissan. De Japanners spreken over de meest ingrijpende modelwijziging sinds de introductie van 'Godzilla' sinds 2007.

De GT-R heeft een agressiever voorkomen gekregen. Het vernieuwde spoilerwerk zorgt voor efficiëntere koeling en meer neerwaartse druk. Het bumperwerk is nieuw, hetzelfde geldt voor de luchtroosters aan weerszijden van de achterkant.

De geprezen 3,8-liter twinturbo V6 stampt er voortaan 570 pk uit en is daarmee 15 pk krachtiger dan voorheen. Het extra vermogen is mogelijk gemaakt door de turbodruk te verhogen en ook de ontstekingstimers van de cilinders opnieuw in te stellen. De schakelflippers zijn voortaan op het stuur in plaats van de stuurkolom geplaatst en dankzij Active Sound Enhancement en nieuwe titanium dempers klinkt de GT-R bruter dan ooit te voren. Ook is de carrosserie stijver dan voorheen is de wielophanging aangepast.

Het interieur gaat stevig op de schop. De GT-R krijgt een nieuw dashboard dat geheel is bedekt met leer. Het aantal knoppen is gereduceerd en voortaan zijn nog meer functies te bedienen via het 8-inch metende touchscreen.

De vernieuwde GT-R is leverbaar vanaf de zomer. In april kan hij wel al worden besteld. Prijzen volgen later bekendgemaakt.

Lezersreacties (45) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.