Prijsstijging Land Rover Discovery

SD4 fors duurder

Land Rover Discovery
Voor de dieselversies van de Land Rover Discovery betaal je straks fors meer. Daarnaast heb je op benzinevlak minder te kiezen.

Jaguar Land Rover voert net als vele andere merken momenteel diverse wijzigingen door aan het leveringsgamma van diverse modellen. Verschillende motorenversies worden geschrapt en ook de Discovery ontkomt daar niet aan. De 340 pk sterke 3,0-liter grote Supercharged V6 (P340) wordt van de prijslijst gehaald.

De SD4-dieselversie, de 240 pk sterke twinturbo viercilinder, ondergaat een fikse prijsstijging. Waar de auto voorheen een vanafprijs had van € 84.670, moet er nu minimaal € 101.500 voor dezelfde S-uitvoering betaald worden. Daarmee is de basisprijs van deze middelste dieselmotor met ruim twintig procent toegenomen. Voor de SE moet € 105.500 worden neergeteld en de SD4 HSE heeft een prijs van € 115.100.

Land Rover introduceert verder de SDV6, een van twee turbo's voorziene 3,0-liter zescilinder die een vanafprijs heeft van € 110.900. Het blok is 306 pk en 400 Nm sterk en helpt de auto in 7,5 seconden aan een snelheid van 100 km/h.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (64) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.