Prijs Seat Leon Cupra R bekend

6 exemplaren naar Nederland

Seat Leon Cupra R
In de markt voor de heftigste Leon ooit gebouwd? Wij vertellen je welk bedrag je voor de extra krachtige Seat Leon Cupra R moet neertellen.

Tijdens de IAA van Frankfurt presenteerde Seat de overtreffende trap van de Leon, een wereldwijd tot 799 stuks gelimiteerde serie die onder de noemer Cupra R in de prijslijsten komt te staan. Van die 799 exemplaren komen er 6 naar Nederland. De vanafprijs is vastgesteld op € 56.900.

Voor dat geld krijg je van Seat een 300 pk sterke Leon Cupra met DSG-transmissie afgeleverd. Die bak is te vinden in alle zes de Nederlandse Cupra's R. In andere markten is ook een 310 pk sterke Cupra R met een handbak leverbaar. Het Performance Pack, bestaande uit krachtigere remmerij van Brembo, Michelin Pilot Sport Cup 2-banden en een uitgebreidere standaarduitrusting ten opzichte van de reguliere Cupra maken deel uit van het R-feestje. Hetzelfde geldt voor een speciaal uitlaatsysteem.

Van de vorige generatie Leon bestond overigens al een 310 pk sterke versie, al was dat een door de Nederlandse importeur gechipte variant.

PRIVATE LEASE Seat Leon

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum