Porsche Vision Gran Turismo: iedereen kan 'm rijden

Lekker gamen

Porsche Vision Gran Turismo
Porsche Vision Gran TurismoPorsche Vision Gran TurismoPorsche Vision Gran TurismoPorsche Vision Gran TurismoPorsche Vision Gran TurismoPorsche Vision Gran TurismoPorsche Vision Gran TurismoPorsche Vision Gran TurismoPorsche Vision Gran TurismoPorsche Vision Gran TurismoPorsche Vision Gran TurismoPorsche Vision Gran TurismoPorsche Vision Gran TurismoPorsche Vision Gran TurismoPorsche Vision Gran TurismoPorsche Vision Gran TurismoPorsche Vision Gran Turismo

Porsche presenteert de Vision Gran Turismo. Een bijzonder gelijnde circuitracer die iedereen kan gaan rijden. Daar hoort alleen één kleine kanttekening bij.

De Porsche Vision Gran Turismo is namelijk alleen virtueel te rijden. En je moet een Playstation hebben. De auto verschijnt namelijk in de racegame Gran Turismo 7, die in maart 2022 verschijnt. Al jaren leven tal van autofabrikanten zich onbegrensd uit aan de tekentafel voor de game, met een hele reeks puur digitaal verschenen extreme sportauto's als resultaat. Daar komt deze Porsche nu dus ook bij.

Het tweezits circuitmonster houdt een beetje het midden tussen een LMP-auto en een straatlegale sportcoupé en eerlijk gezegd zou Porsche er zomaar in de toekomst nog eens op terug kunnen kijken voor inspiratie voor een straatlegaal model. Helemaal onmogelijk om zoiets naar een productiemodel te vertalen is het zeker niet.

Porsche Vision Gran Turismo

Vooralsnog is dat echter niet aan de orde en blijft het bij digitaal genieten van de maar liefst 1.300 pk die dit elektromonster op het virtuele asfalt los kan laten. In slechts 2,1 seconden kun je vanuit stilstand al 100 km/h bereiken en van 0-200 km/h is in 5,4 seconden gepiept. Bij 350 km/h is de koek pas op. De vierwielaangedreven Vision Gran Turismo kan bovendien theoretisch 500 WLPT-kilometers afleggen, al lijkt ons dat je in een gemiddelde race een stuk minder ver zal komen. Leuk detail: Porsche spreekt over het gebruik van vegan-materialen in het interieur. Toch fijn dat er geen digitale runderen naar het hiernamaals zijn verwezen.

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.