Porsche bouwt auto's met 'nepchips' wegens chiptekort

Tijdelijke oplossing

Porsche fabriek productie Leipzich

Porsche gaat auto's voorzien van 'nepchips' om ze toch te kunnen afleveren ondanks het tekort aan microchips. Later worden de werkelijke chips dan alsnog in de auto's gezet.

Porsche gaat auto's afleveren die niet compleet functioneren, maar het merk heeft liever dat dan nog grotere achterstanden bij de levering. De ‘placebo-chips’ zullen uiteraard niet terechtkomen op plekken die essentiële functies bewaken. Dat meldt de Duitse krant Stuttgarter Zeitung. Daarin legt Porsche-CEO Oliver Blume uit dat het merk modellen met nepchips bouwt. Later zouden deze auto's worden bijgewerkt met echte, functionele chips. Eerder koos onder meer Ford ervoor om auto's ondanks het chiptekort toch te bouwen en dan zonder de chips die nu dus beperkt leverbaar zijn.

Audi, net als Porsche onderdeel van de Volkswagen Group, waarschuwde bij monde van CEO Markus Duesmann eerder al dat het chiptekort nog tot eind 2022 een probleem kan zijn. Concurrent Stellantis kwam met een vergelijkbare sombere voorspelling. Het tekort aan chips, oftewel halfgeleiders, houdt de gehele autowereld in zijn greep en zorgt voor langere levertijden. Chipmakers hebben vanwege de grote vraag naar chips voor met name laptops, smartphones en spelcomputers - als gevolg van het vele thuiswerken en de lockdowns - grote moeite om aan de vraag vanuit de auto-industrie te voldoen. Veel autofabrikanten hebben al de productie gedurende enige tijd stilgelegd vanwege het tekort.

Lezersreacties (38) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.