Porsche 911 GT2 RS Clubsport onthuld

Circuitknaller

Porsche 911 GT2 RS Clubsport
Porsche 911 GT2 RS ClubsportPorsche 911 GT2 RS ClubsportPorsche 911 GT2 RS ClubsportPorsche 911 GT2 RS ClubsportPorsche 911 GT2 RS ClubsportPorsche 911 GT2 RS Clubsport

De wereld heeft nog maar net kunnen snuffelen aan de splinternieuwe 911 of Porsche schiet gewoon meer nieuws de wereld in. We maken in Los Angeles kennis met de 911 GT2 RS Clubsport, een niet-straatlegale versie van de GT2 RS.

De GT2 RS van de uitgaande generatie heeft zich al bewezen als een uiterst potente machine, die met name op het circuit goed tot zijn recht komt. Volgens Porsche kan alles altijd weer beter. Het merk komt nu met de 911 GT2 RS Clubsport, een speciale, voor de circuits bestemde en dus niet-straatlegale variatie op het GT2 RS-thema.

De 911 GT2 RS Clubsport heeft dezelfde 700 pk sterke 3,8-liter zescilinder boxermotor als de 'reguliere' 911 GT2 RS en ook bij deze raceversie wordt het vermogen via een zeventraps PDK-automaat over de 31 centimeter brede achterwielen verdeeld. Waar de straatlegale GT2 RS keramische remschijven heeft, krijgt deze raceversie stalen schijven, die aan de voorzijde een diameter hebben van 390 mm. De achterste exemplaren meten 380 mm. De Clubsport legt 1.390 kilo in de schaal, 5 kilo minder dan de al bekende variant.

Vanbinnen vinden we een uit koolstofvezel opgetrokken stuurwiel en een digitaal instrumentarium, zaken die afkomstig zijn van de 911 GT3 R, eveneens een raceversie. Een rolkooi en zaken als kuipstoeltjes met zespuntsgordels maken het racefeest compleet. Opvallend gegeven: airco is gewoon aanwezig.

Porsche gaat 200 exemplaren bouwen, die stuk voor stuk een kale vanafprijs hebben van € 405.000. Exclusief belastingen dus. De eerste exemplaren worden in mei volgend jaar geleverd.

 

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (3) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum