Polestar 2 heeft Nederlandse richtprijs

Blijft hij onder de 60 mille?

Polestar 2

De Polestar 2 heeft een plekje gekregen in de Nederlandse configurator en daarmee weten we ook direct wat de elektrische nieuwkomer ongeveer moet gaan kosten

De Polestar 2 is in tegenstelling tot de eerder gepresenteerde plug-in Polestar 1 wél een volledig elektrisch model, en dat maakt de liftback natuurlijk een zeer interessante nieuwkomer. De auto heeft een accupakket met een capaciteit van 78 kWh, genoeg voor een elektrische actieradius van 500 WLTP-kilometers. Nu is ook bekend wat dit moois ongeveer moet gaan kosten.

Polestar spreekt in de Nederlandse configurator over een richtprijs van €59.900. Daarmee is hij prijstechnisch vergelijkbaar met de Long Range én Dual Motor-versie van Tesla's Model 3, een auto die 560 kilometer ver komt op een acculading en die momenteel € 58.300 kost. De 4,6 meter lange Polestar 2 heeft een 408 pk en 660 Nm sterk elektrisch hart dat bestaat uit twee elektromotoren. Daarmee sprint de liftback in 4,7 tellen naar een snelheid van 100 km/h.

Polestar levert de 2 straks in de kleuren Snow (wit), Magnesium (zilvergrijs), Thunder (donkergrijs), Moon (antraciet), Midnight (ook grijs) en Void (zwart). Standaard staat de Polestar 2 op 19-inch lichtmetaal

Volgens Polestar worden de eerste exemplaren in mei 2020 geleverd. De auto, die in China wordt gebouwd, kan al gereserveerd worden. Wel moet je een aanbetaling van €1.000 doen.

Nederland behoort samen met onder andere België, Duitsland en Noorwegen tot de eerste markten waar de Polestar 2 wordt geïntroduceerd.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (74) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum