Pininfarina's Genève-ster: H600

Hybride luxesedan met Amerikaanse elementen

Pininfarina H600
Op de autosalon van Genève presenteert Pininfarina dit jaar een concept-car voor Hybrid Kinetic Motors, een bedrijf van de man achter het Chinese Brilliance.

De auto heet 'H600' en is een grote, luxueuze sedan die plaats moet bieden aan een nieuwe, innovatieve aandrijflijn. Hoe dat er precies uit komt te zien, vertelt de Italiaanse designstudio nog niet. Ook naar het uiterlijk is het nog grotendeels gissen, al blijkt uit deze teaser wel dat de auto wat Amerikaanse elementen lijkt mee te krijgen. De brede, met chroom omrande achterlichtpartij doet enigszins denken aan de Lincoln MKZ. Wat ons betreft zijn er slechtere voorbeelden denkbaar.

Vorig jaar presenteerde Pininfarina ook een concept-car met een alternatieve aandrijflijn op de belangrijke beurs in Zwitserland, maar daar lijken de overeenkomsten ook wel op te houden. Dat was een hypercar-achtige racer op waterstof, dit lijkt uit te monden in een relatief traditionele sedan. De komende tijd komen we ongetwijfeld meer te weten over Pininfarina's nieuwste wapenfeit.

Hybrid Kinetic Motors houdt zich bezig met de ontwikkeling van accupakketten en elektromotoren, maar investeert ook tijd en geld in de ontwikkeling van elektrische aandrijflijnen die hun stroom krijgen van – jawel – een micro-turbine. Het Chinese Techrules presenteerde vorig jaar in Genève een duo supercars met zo'n krachtbron.

Lezersreacties (4) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.