Peugeot noemt nieuwe SUV 4008

Peugeot 4008
Ook Peugeot komt met zijn eigen versie van de Mitsubishi ASX. Die gaat als Peugeot 4008 door het leven en is natuurlijk eveneens directe familie van de Citroën C4 Aircross. Hij komt niet naar de Nederlandse markt.

Ook bij Peugeot verschijnt een versie van de auto die we tot vandaag alleen kenden als Mitsubishi ASX. Via die Japanse connectie proberen Peugeot en Citroën op een gemakkelijke manier een graantje mee te pikken van de populariteit van het SUV-segment, dat vooral in Rusland en het Verre Oosten enorm aan het groeien is.

Net als de Citroën C4 Aircross wordt de 4008 gepresenteerd op de Autosalon van Genève, die begin maart wordt gehouden. De verkopen starten in het tweede kwartaal van 2012. De ASX en zijn derivaten staan op een ingekort platform van de Mitsubishi Outlander (Of Citroën C-Crosser en Peugeot 4007, zoals je wilt.). Hij profiteert daarmee vooral van een korte overhang, die dertig centimeter korter is geworden. De lange wielbasis blijft intact.

De 4008 heeft een lengte van 4,34 meter, is 1,80 meter breed en 1,63 meter hoog – inderdaad, als je je al hebt verdiept in de C4 Aircross, komen die maten je bekend voor. Bij Peugeot is er, afhankelijk van de markt, keuze uit een 1,6- en 2,0-liter benzinemotor met vermogens van 116 en 150 pk. De diesels zijn een 1,6-liter HDi met 112 pk en een 1,8-liter diesel die van Mitsubishi afkomstig is en 150 pk levert. Verder is er keuze uit twee en vierwielaandrijving. Voor de West-Europese markt levert Peugeot 'm alleen maar met vierwielaandrijving en diesels. Daarvoor ziet de Nederlandse importeur te weinig markt, en dus gaat de 4008 aan onze neus voorbij.

PRIVATE LEASE Peugeot 4008

Lezersreacties (68) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.