Peugeot Cross 207 doet aan recyclen

Peugeot Cross 207
Peugeot Cross 207Peugeot Cross 207Peugeot Cross 207Peugeot Cross 207Peugeot Cross 207
Peugeot goochelt in China met de oude Peugeot 206. Als 206+ is de oude Peug'-met-207-neus ook hier even op de markt geweest. Op basis van deze herziene editie brengt Peugeot in China nu een opgeruigde versie op de markt.

Om het wat typeaanduidingen betreft nog even makkelijker te maken wordt de 206+ met offroadpretenties omgedoopt tot Cross 207. Onderhuids blijft het een 206 zoals deze 14 (!) jaar geleden op de markt verscheen. In samenwerking met de Chinese autobouwer Dongfeng wordt de 206+ voorzien van wat zwart kunststof, bodembeschermers voor en achter en chromen dakrails. Natuurlijk ontbreekt het de kleine Fransman niet aan wat her en der geplaatste naamlabels.

Onder de kap ligt een 1,4 liter benzinemotor die 76 pk die 120 Nm koppel levert. Ook een 1.6 met 106 pk is leverbaar, deze weet 142 Nm naar de voorwielen te sturen. Schakelen gaat via een vier- of vijfversnellingsbak. Standaard beschikt de opgeleukte Peugeot over voor- en zijairbags, parkeersensoren, aluminium pedalen en lederen bekleding. De speciaal voor de Chinese markt gebouwde Cross 207 staat vanaf omgerekend ongeveer 9.250 euro in de showrooms.

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.