Overkill: V12 in Aston Martin... Cygnet!

Aston Martin Cygnet
De Cygnet is een beetje een vreemde eend op de modellenlijst van Aston Martin. De op de Toyota IQ gebaseerde Cygnet beschikt over dezelfde 1,3-liter benzinemotor als de Japanner. Nu gaan er vreemde geruchten rond over een íets sterkere uitvoering...

Autonieuwssite Autocar spreekt van geruchten over een Cygnet met, jawel, een echte V12 onder het kapje. Volgens de geruchtenmolen heeft Aston Martin zelfs al onderzocht of het idee wel haalbaar is. Uit het onderzoek zou blijken dat de 6,0-liter V12-beul uit de topmodellen van Aston Martin zonder al te veel 'gedoe' in de Cygnet moet passen. In hoeverre er in het wagentje nog ruimte overblijft voor de bestuurder laten we even in het midden. Krankzinnig? Zeker. Leuk? Natuurlijk!

De enige motor voor de Cygnet is dezelfde 1,3-liter benzinemotor die ook in de Toyota IQ ligt. Ook in de kleine Aston Martin levert die een bescheiden 98 pk. Mocht Aston Martin het bizarre project klaarmaken voor de productiefase, dan zal hij net als de Nissan Juke R in beperkte oplage van de band rollen. Blijkbaar bestaat er een markt voor kleine auto's met een overdaad aan pk's: de Juke R heeft de aandrijflijn van de Nissan GT-R en gaat weg voor rond de 550.000 euro. Deze markt moet dan ook vooral in de rijkere oliestaten gezocht worden. In hoeverre de geruchten waar zijn valt nog te bezien, wij kijken in ieder geval al uit naar de eerste dubbeltest tussen de twee bovengenoemde powerdwergen.

Lezersreacties (45) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.