Aston Martin Cygnet nu met V8

Compleet gestoorde one-off

Aston Martin Cygnet V8
Aston Martin Cygnet V8Aston Martin Cygnet V8Aston Martin Cygnet V8Aston Martin Cygnet V8Aston Martin Cygnet V8Aston Martin Cygnet V8Aston Martin Cygnet V8Aston Martin Cygnet V8
In 2013 viel het doek al na twee jaar voor de op de Toyota iQ gebaseerde Aston Martin Cygnet. Nu is de merkwaardige Aston terug. En hoe!

Aston Martin werd in 2011 gek aangekeken toen het, om de gemiddelde CO2-uitstoot van zijn modellengamma terug te dringen, de op de Toyota iQ gebaseerde Cygnet naar voren schoof. Na slechts twee jaar werd de Cygnet in 2013 al van de markt gehaald, maar speciaal voor het Goodwood Festival of Speed brengt Aston Martin de Cygnet nog een keer op kolderieke wijze terug.

De 1,3-liter grote en 98 pk sterke viercilinder van Toyota wordt namelijk ingewisseld voor een 436 pk en 490 Nm sterke 4,7-liter grote V8 afkomstig uit de vorige generatie van de V8 Vantage (S). Met die achtcilinder lanceert de Cygnet V8 zich in 4,2 tellen naar een snelheid van 96 km/h (60 mph). Zijn topsnelheid ligt op een buitenissige 274 km/h. De bizarre Cygnet legt 1.375 kilo in de schaal.

De Cygnet V8 is in opdracht van een klant door Aston Martins Q-afdeling gebouwd. Aston Martin Q heeft meer gedaan dan slechts een V8 in de Cygnet persen. Zo is een rolkooi aangebracht en zijn de ophanging, de remmerij en het subframe net als de V8 uit de Aston Martin Vantage S getrokken en in de Cygnet gemonteerd. De brandstoftank heeft in de bagageruimte een plek gekregen. Natuurlijk is ook het uiterlijk aangepakt. De Cygnet V8 heeft een uitgebouwde koets, staat op 19- in plaats van op 16-inch lichtmetaal en heeft aan de achterzijde twee forse stortkokers.

Tijdens het Goodwood Festival of Speed is de auto in actie te zien. Helaas blijft het bij dit ene exemplaar.

Lezersreacties (41) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.