Oud-topman Volkswagen Ferdinand Piëch overleden

1937-2019

Martin Winterkorn en Ferdinand Piëch (foto: AFP)

Diverse Duitse media maken melding van het plotseling overlijden van Ferdinand Piëch, voormalig bestuursvoorzitter van Volkswagen AG.

Duitse media, waaronder Bild en de Frankfurter Allgemeine Zeitung, maken melding van het overlijden van Ferdinand Piëch, voormalig topman en president-commissaris van Volkswagen AG.

Piëch, kleinzoon van niemand minder dan Ferdinand Porsche, zou zijn ingestort in een restaurant. De 82-jarige oud-topman zou kort daarop in een hotel in Beieren zijn overleden. De in 1937 geboren Piëch kwam medio jaren zestig voor Porsche te werken en stond aan het hoofd van diverse grote projecten, waaronder die van de de ontwikkeling van de Porsche 906 en 917. Daarnaast is Piëch bij het grote publiek onder meer bekend als aanjager van megalomane projecten die uiteindelijk hebben gezorgd voor de komst van auto's als de Touareg en de Phaeton van Volkswagen, het merk waar hij begin jaren negentig aantrad als CEO. Andere geruchtmakende modellen waarbij Piëch meer dan een vinger in de pap had, waren auto's als de Audi Quattro, de Bugatti Veyron en zelfs de Porsche 911. Volkswagen heeft op het moment van schrijven geen melding van het overlijden van Piëch gemaakt.

Piëch, die in het jaar dat het dieselschandaal aan het licht kwam zijn taak als voorzitter van Volkswagen AG neerlegde, laat twaalf kinderen en zijn echtgenote Ursula Piëch achter. Een uitgebreid portret van Ferdinand Piëch lees je hier.

/UPDATE:
Volkswagen heeft het treurige bericht inmiddels bevestigd. Het management betuigt namens het voltallige werknemersbestand medeleven met de nabestaanden van Piëch. Bij diverse faciliteiten van Volkswagen in onder andere Wolfsburg en Dresden hangt de vlag in ieder geval vandaag halfstok.

Lezersreacties (67) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.