'Opvolger Nissan 370Z wordt géén cross-over'

Opvolger 370Z neemt afstand van GT-R

'Opvolger Nissan 370Z wordt géén cross-over'
Er waren hardnekkige geruchten dat de Nissan Gripz Concept van de IAA de voorbode was voor een Z cross-over, die de 370Z zou opvolgen. Dat blijkt echter niet te kloppen.

Dat weten we, omdat we tijdens de IAA gepraat hebben met Shiro Nakamura. Hij is hoofdontwerper van Nissan, dus hij kan het weten.

Nakamura vertelde ons: "De Gripz (foto 2) een voorbode voor een Z cross-over? Nee, dat is het niet. De concept-car heeft invloeden van de 'safari-auto's' die deelnemen aan Dakar en laat dus zien hoe sportiviteit bij dit type auto naar voren kan komen. Ik heb ook gehoord dat men dit als een voorbode voor de nieuwe Juke beschouwt, en daar zit een kern van waarheid in."

Hij vervolgt: "Wat betreft de 370Z-opvolging kan ik het volgende zeggen. We hebben nu twee sportwagens, de 370Z en de GT-R. De GT-R biedt extreme prestaties en dat zal zo blijven. De Z-modellen zijn er gedurende de jaren echter meer en meer naartoe gekropen. En inmiddels is de 370Z zo krachtig en duur geworden, dat hij behoorlijk in de buurt van de GT-R is gekomen."

"Dat gaan we veranderen. De opvolger van de 370Z krijgt weer de geest van de 240Z waarmee het allemaal begon. Dat betekent dat er minder de nadruk op vermogen zal liggen, maar des te meer op een vriendelijke prijs. Het moet een lifestyleauto worden."

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (36) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.