'Opvolger BMW X6 krijgt agressievere look'

BMW X6 2012
De BMW X6 staat nou niet bepaald bekend om z'n zachtzinnige vormgeving. Toch wil BMW de volgende X6 geen subtieler uiterlijk geven. Integendeel.

Autocar meldt dat BMW binnen nu en twee jaar een nieuwe X6 op de markt zal brengen. Dit zou nodig zijn om het salvo nieuwe vierwielaandrijvers uit de stallen van Audi, Land Rover en Mercedes-Benz aan te kunnen.

De volgende X6 zal zijn technische basis lenen van de derde generatie van de X5. Volgens een bron binnen de design-afdeling van BMW zal de X6 een extra stap afstand nemen van de X5. 'We willen hem een meer eigen gezicht geven. Hij zal zich nog duidelijker gaan onderscheiden van onze meer praktischere modellen'. Ook in lengte en breedte zal de X6 een maatje groeien.

Het bijzondere apparaat, een mix tussen een coupé en een forse SUV, komt op een verkorte versie van het platform van de volgende X5 te staan. Deze verwachten we overigens later dit jaar op de markt. Zijn nieuwe basis zal er in ieder geval voor zorgen dat de aanstaande kolos 'significant lichter' zal zijn dan zijn voorganger. Volgens Autocar wordt de X6 voorzien van een nieuw FlexRay systeem, dat het softwarematig upgraden van de X6-software moet vergemakkelijken. Leuk nieuws: een uitvoering met een hybride aandrijflijn zit in de planning!

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (40) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum