Opnieuw bezwaren tegen Tesla-fabriek Berlijn

The saga continues

Tesla Model Y

Tesla ondervindt voor de zoveelste keer moeilijkheden bij de bouw van zijn Europese fabriek nabij Berlijn in Duitsland. Deze keer gaat het om een officieel bezwaar van milieugroeperingen.

We hebben het meneer Musk nog niet gevraagd, maar het zou zomaar kunnen dat de wereldberoemde super-ondernemer inmiddels stevig baalt van de keuze om de Europese Tesla-fabriek in Duitsland te plaatsen. Sinds die keuze werd gemaakt, kreeg Tesla onder meer te maken met geklaag over bomenkap, Duitse bureaucratie, angst voor het leefgebied van dieren, bezwaar van omwonenden, klachten van milieuorganisaties en zelfs brandstichting door extreemlinkse activisten.

Giftige gassen

Een strijd tussen milieuactivisten en dé bouwer van elektrische auto’s lijkt misschien vreemd, maar ook de Duitse milieuclubs laten zich graag van hun radicale kant zien. Automotive News Europe meldt dat niet nader omschreven milieugroeperingen een officieel bezwaar hebben ingediend tegen de bouw van de ‘gigafactory’, waar onder meer grote aantallen accu’s en de Tesla Model Y van de band moeten gaan lopen.

Volgens deze groeperingen is onvoldoende duidelijk gemaakt welke maatregelen Tesla neemt tegen het ontsnappen van giftige gassen in zijn EV- en accu-fabriek. Ook zou de vergunningaanvraag van Tesla zijn gewijzigd door de wens om er ook accucellen te produceren, waardoor de vergunning in kwestie niet meer van toepassing zou zijn.

Het oorspronkelijke plan was om de Tesla Gigafactory in Berlijn deze zomer te openen, maar eerder werd al duidelijk dat dit op zijn vroegst aan het einde van dit jaar pas zal gebeuren.

PRIVATE LEASE Tesla

Lezersreacties (83) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.