Opel Zafira gaat tweede levensfase in

'Gezichtsverlies' voor Opel's MPV

Opel Zafira gaat tweede levensfase in
Opel Zafira gaat tweede levensfase inOpel Zafira gaat tweede levensfase inOpel Zafira gaat tweede levensfase inOpel Zafira gaat tweede levensfase inOpel Zafira gaat tweede levensfase in
Je zou het hem wellicht niet geven, maar de huidige Opel Zafira is alweer vijf jaar oud. De MPV is teruggekeerd van de snijftafel en heeft daar zijn herkenbare snoet achter moeten laten.

De vernieuwde Opel Zafira is optisch te herkennen aan zijn nieuwe voorzijde. Het Ampera-achtige front van het origineel is ingewisseld voor een gezicht dat we momenteel op onder andere de Corsa en de Astra zien. Actueel, maar wellicht iets anoniemer. De koplampunits maken gebruik van Adaptive Forward Lighting Led-techniek. De units passen de lichtbundel automatisch aan de omstandigheden aan, het verblinden van tegemoetkomend verkeer is er dus niet meer bij.

Opel zelf spreekt over een sportiever ontwerp, iets dat ook tot uiting zou komen in de prominenter aanwezige "gespierde" wielkasten. De achterzijde lijkt niet meegenomen te zijn bij de facelift. Het interieur is wél op de schop gegaan. Opel monteert een grondig herzien dashboard in de vernieuwde Zafira C. Zo is niet alleen het instrumentarium compleet nieuw, ook het stuurwiel en de middenconsole zijn aangepakt. Het infotainmentsysteem is - naast vervangen door een 7-inch metend aanraakscherm - naar beneden verhuisd. Een groot deel van de knoppen zijn daardoor komen te vervallen. Het systeem kan uiteraard overweg met zaken als IntelliLink, Apple CarPlay en Android Auto. Adaptive Cruise Control is voortaan aanwezig, hetzelfde geldt voor FlexRide.

Geen MPV zonder praktisch vernuft. Net als voorheen beschikt de Zafira weer over FlexRail, een op rails geplaatste opbergbox. Passagiers op de tweede zitrij profiteren van het optionele Lounge Seating-systeem. De rugleuning van de middelste stoel is naar voren te klappen en kan dienst doen als middenarmsteun voor de passagiers op de stoelen ernaast. Er valt weer genoeg te schuiven. De optionele derde zitrij kan in de bodem verdwijnen.

Als vijfzitter kan de Zafira 710 liter aan materiaal meezeulen. Met de tweede zitrij weggeklapt is de bagageruimte liefst 1.860 liter groot. Opel meldt trots dat er meer dan 30 opbergvakjes in de Zafira te vinden zijn. Opel meldt verder niets over wijzigingen in het motorenpalet.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (89) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.