Opel Zafira níet uit productie

Voorlopig gewoon te bestellen

Opel Zafira
Onlangs schreven diverse buitenlandse media dat Opel de Zafira uit productie zou hebben genomen. Dat blijkt niet het geval.

Onder andere het Engelse Autocar schreef vorige week dat de Opel/Vauxhall Zafira niet meer wordt geproduceerd. AutoWeek heeft contact opgenomen met Opel en wat blijkt: de MPV blijft vooralsnog gewoon gebouwd worden.

Opel legt aan AutoWeek uit dat de Zafira gewoon nog kan worden besteld en ook uit de fabriek in het Duitse Rüsselsheim blijft rollen. Wel verdwijnt de auto van de bestellijsten in landen als het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Malta en Noorwegen. Voorlopig zal de auto daar alleen nog uit voorraad leverbaar zijn. In Nederland is de MPV gewoon verkijgbaar..

Uiteraard is het goed mogelijk dat de inmiddels zeven jaar oude Zafira geen lang leven meer is beschoren. De auto kreeg twee jaar geleden een facelift. Met de Grandland X heeft Opel al een SUV in het gamma die door sommige klanten als Zafira-vervanger wordt gezien. Daarnaast voegt Opel later dit jaar de nieuwe Combo en Combo Tour aan zijn modellengamma toe, een auto die ook als zevenzitter op de markt verschijnt. Het lijkt derhalve onwaarschijnlijk dat de huidige Zafira een opvolger krijgt.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (67) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.