Opel Meriva loopt tegen de lamp

Opel's C3 Picasso-broer in de buitenlucht

Spyshots Opel Meriva
Spyshots Opel MerivaSpyshots Opel MerivaSpyshots Opel MerivaSpyshots Opel MerivaSpyshots Opel Meriva
Opel's huidige Meriva opereert anno 2016 alweer zo'n 6 jaar in het segment van de mini-MPV's. Een opvolger staat op stapel om de in 2010 gelanceerde Meriva B af te lossen. Onze spionagefotograaf heeft hem opnieuw voor de lens gekregen.

Opel werkt druk aan een compleet nieuwe, tweede generatie van de Insignia en ondertussen wordt samen met PSA Peugeot Citroën een nieuwe Meriva ontwikkeld. De derde generatie van de Meriva gooit het ogenschijnlijk over een behoudender boeg dan het huidige model.

Zo lijken de kenmerkende coachdoors het schip te moeten ruimen, de nieuwe Meriva krijgt dan ook gebruikelijker openende portieren mee. Een onthulling verwachten we in Parijs, de mini-MPV zal immers nog dit jaar in het Spaanse Zaragoza van de band lopen.

De Meriva is niet de enige compacte MPV die in aldaar het levenslicht zal zien. Citroën zal er de C3 Picasso produceren, een auto die op technisch vlak nagenoeg identiek aan zijn Opel-broer zal zijn.

Meriva

In 2003 lanceerde Opel de Meriva A, een kleine MPV met schuifbare achterbank als onderdeel van het multifunctionele 'FlexSpace'-interieur. In zijn thuisland was hij met 180 pk sterke 1.6-liter benzinemotor te krijgen, goed voor een topsnelheid van 222 km/h en een sprint vanuit stilstand naar 100 km/h in 8,2 seconden.

2010 was het jaar waarin de Meriva B om de hoek kwam kijken, een generatie die ook momenteel nog in de showrooms te vinden is. Kenmerkend is de knik op de flank en de 'verkeerd om' openslaande achterportieren. In Nederland rijden in totaal 60.880 Meriva's rond. Ter vergelijk: van de Agila zijn 59.778 en van de Insignia 23.943 exemplaren in ons land te vinden.

Lezersreacties (48) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.