Gesnapt: de nieuwe Opel Meriva!

MPV ingewisseld voor compacte cross-over

Opel Meriva spyshots
Opel Meriva spyshotsOpel Meriva spyshotsOpel Meriva spyshotsOpel Meriva spyshotsOpel Meriva spyshots
We hebben voor het allereerst beeld van de splinternieuwe generatie van de Meriva te pakken! In 2016 zal het eerste exemplaar al de Spaanse fabriekspoorten verlaten.

In 2010 wisselde de toen actuele Meriva z'n verpakking om voor een ruimere met coachdoors aan de achterzijde. De midi-MPV kwam - net als de Ford B-Max - eigenlijk een beetje te laat. De populariteit van de compacte cross-over groeide gestaag en zodoende werd de Meriva niet het succes waar Opel op had gehoopt. Van z'n voorganger verkocht Opel ongeveer tweemaal zoveel exemplaren in ons land.

Uiteraard liggen ze bij Opel ook niet te slapen. Uit spionagefoto's kunnen we namelijk concluderen dat de volgende generatie Meriva minder MPV en meer SUV lijkt te worden. We zien een front dat enige gelijkenissen met de Karl lijkt te gaan vertonen en aan de achterzijde zie relatief hoog gemonteerde achterlichtunits.

De nieuwe Meriva mag dan Opel-badges gaan krijgen, hij lijkt wel een stuk minder Duits te worden dan de huidige generatie. In 2013 konden we namelijk al melden dat de Meriva voortkomt uit een samenwerking met PSA. Zowel het platform als de aandrijflijn zal van Franse bodem afkomstig zijn, al bemoeit Opel zich wel met het afstellen van de nieuweling. Ook Citroën en Peugeot zullen soortgelijke modellen - met een ander uiterlijk - op de markt gaan brengen. Bij Citroën zal deze ongetwijfeld de plek van de C3 Picasso gaan innemen.

In het Spaanse Zaragoza zal de nieuwe generatie vanaf 2016 van de band gaan lopen.

Lezersreacties (36) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.