Nieuwe Opel Meriva waagt zich weer buiten

Reguliere achterdeuren voor Opel's MPV

Opel Meriva spyshots
Opel Meriva spyshotsOpel Meriva spyshotsOpel Meriva spyshotsOpel Meriva spyshotsOpel Meriva spyshotsOpel Meriva spyshotsOpel Meriva spyshots
Opel is in rap tempo z'n modellengamma aan het vernieuwen. Onze spionagefotograaf heeft nu de volledig nieuwe Meriva voor de lens gekregen.

In 2010 verving Opel de toen actuele Meriva voor het model dat je momenteel in de showroom van het merk tegenkomt. Inmiddels hebben we kennis kunnen maken met een nieuwe Corsa, een nieuwe Astra en ook de hagelnieuwe Karl is op de bestellijst van Opel te vinden. Tijd voor een nieuwe Meriva dus, een model dat we nu voor de tweede keer in een camouflagepak voorbij zien rijden.

Het leek er al zeer sterk op dat de nieuwe Meriva z'n bijzondere coach-doors laat voor wat het is, en kiest voor conventionele achterportieren. Op de foto's die onze spionagefotograaf wist te schieten, wordt dat nu bevestigd. De nieuwe Meriva zal overigens niet volledig een product van Opel zelf zijn. De nieuweling wordt samen met PSA Peugeot Citroën ontwikkeld. Bij Citroën zal de compacte MPV de nu ietwat verouderde C3 Picasso uit de prijslijsten gaan duwen. In het Spaanse Zaragoza zal de nieuwe generatie vanaf 2016 van de band gaan lopen.

Lezersreacties (41) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.