Bevestigd: Opel Meriva krijgt cross-over genen

Uiterlijke verschillen voor nieuwe drieling

Spyshots Opel Meriva
Spyshots Opel MerivaCitroën C3 PicassoCitroën C3 PicassoCitroën C3 PicassoCitroën C3 Picasso
Opel-topman Karl-Thomas Neumann heeft bevestigd dat de nieuwe Meriva daadwerkelijk een cross-oversaus over zich heen gestort krijgt.

De huidige Meriva houdt het niet lang meer vol. De compacte MPV staat op het punt om afgelost te worden door een compleet nieuwe generatie. Waar de in 2010 gelanceerde Meriva B het op uiterlijk vlak relatief bescheiden houdt, krijgt zijn opvolger excentriekere koets mee.

Dat blijkt uit berichtgeving van AutomotiveNews, dat gesproken heeft met niemand minder dan Opel-CEO Karl-Thomas Neumann. Volgens de topman krijgt de Meriva een uiterlijk met cross-overdetails, zonder daarbij een echte cross-over te worden. Volgens Neumann heeft Opel geprobeerd op het PSA-platform waar ook de nieuwe Peugeot 2008 en Citroën C3 Picasso (foto's 3 t/m 6) gebruik van gaan maken, opnieuw een reguliere compacte MPV zoals de huidige Meriva te maken, al zou dat door beperkingen van het platform niet mogelijk zijn geweest.

De nieuwe Meriva zal samen met de nieuwe Citroën C3 Picasso en Peugeot 2008 van de band gaan lopen in het Spaanse Zaragoza, een locatie waar de Meriva momenteel ook het levenslicht ziet.

Lezersreacties (39) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.